x
Advies nodig?

Bel 09 248 67 06
Maandag - vrijdag: 9u-19u
Zaterdag: 9u30-16u30

Gelieve dit formulier enkel te gebruiken voor technische problemen. Voor alle vragen omtrent reservaties kunt u terecht bij onze klantendienst

Wij zijn er voor u

09 / 248 67 06
Elke werkdag van 9u tot 19u.
Zaterdag van 9u30 tot 16u30.

ONTDEK ITALIË MET PEGASE


Cercando il vero. Het is een motto dat de Italiaanse manier van leven perfect samenvat. Dagelijks brengen de Italianen het in de praktijk in de meest simpele dingen: eten, wijn en levenskunst. Als u de platgetreden paden verlaat, komt u terecht in een authentiek landschap dat eruitziet als een postkaartplaatje. U logeert in pareltjes van hotels waarin geschiedenis spreekt uit elke steen.


Net zoals de Italiaanse regio’s hun bezoekers lokken met specifieke eigenheden, net zo verleiden ze u met een ‘cucina regionale’ die teruggaat naar de basis. Artisanale recepten die met veel liefde van la mama tot la mama worden doorgegeven. ‘Een minimum aan moeite, een maximum aan smaak’, vat topkok Antonio Carluccio de sterkte van de Italiaanse keuken samen. Van simpele maar grootse boerenkost met streekproducten tot witte of zwarte truffels, die hun goddelijke smaak pas openbaren als je ze flinterdun over pasta of risotto schaaft. Bella Italia, we zullen er nooit genoeg van krijgen! Of u nu de archeologische schatten verkent op Sardinië of Sicilië, of geniet van la dolce vita aan de Amalfi- kust of op Ischia: altijd vormt de verrukkelijke Italiaanse keuken een belangrijk onderdeel van uw vakantiegenot.


VERNIEUWD AANBOD OP EXCLUSIEVE SARDINIË

Of u nu wilt baden in de zon of uzelf wilt onderdompelen in natuur en cultuur: Sardinië stelt nooit teleur. Het op één na grootste eiland in de Middellandse Zee is een schilderachtige plek met een heel eigen karakter. Het landschap is puur en ongerept, de cultuurhistorische rijkdom enorm. Overal is de invloed van de vroegere Romeinse, Arabische en Spaanse overheersers merkbaar. Zelfs de meest ervaren reiziger staat versteld van de romantiek van de steden, de bijzondere natuurgebieden en betoverende zandstranden. Het bekendste en meest verleidelijke stukje Sardinië is waarschijnlijk de Costa Smeralda. Daar vindt u de meest paradijselijke stranden en luxueuze hotels. Maar ook elders op het eiland is er van alles te doen en te beleven. De natuur nodigt uit om te wandelen, te fietsen of tochten te maken per boot. En wie graag geniet van de heerlijke Italiaanse keuken heeft aan leuke adresjes natuurlijk geen gebrek. De bergen, bossen en stranden van Sardinië leveren traditionele gerechten op, waarin melk, varkensvlees en Pecorino-kaas een belangrijke rol spelen. U kunt er zich verwachten aan eenvoudige, stevige maar overheerlijke bereidingen en aan het flinterdunne krokante brood pane carasau.


SMULLEN OP SICILIË

Het azuurblauw van de baaien. De romantische architectuur van de steden. De wonderbaarlijke grandeur van het erfgoed. Op Sicilië zijn alle ingrediënten aanwezig voor een luxevakantie vol cultuur, avontuur en ontspanning. U kunt er afgelegen dorpjes bezoeken langs heuvels bezaaid met citrusbomen, op zoek gaan naar geschiedenis in prachtige historische steden zoals Siracusa en Palermo of gewoon languit luieren op de vele zandstranden. De kustlijn is enorm divers en het loont de moeite ze in al haar facetten te ontdekken. Het noorden is ruiger en bergachtig, terwijl de kustgebieden in het zuiden meer zanderig van aard zijn. En natuurlijk laat dit uniek stukje Italië u ook op klimatologisch en gastronomisch vlak niet in de steek. De zon is er altijd aanwezig en de keuken even smaakvol als de klassiek Italiaanse. Bovendien is Sicilië de grootste wijnregio van Italië. U proeft er de heerlijkste wijnen in de schaduw van de legendarische vulkaan Etna.

Het eiland is voor het grootste deel met bergen bedekt, maar tegelijkertijd langs alle kanten omringd door zeewater. Dat kan niet anders dan succulente culinaire hoogstandjes opleveren!.


DE NAPOLITAANSE RIVIERA

Nergens anders dan in Napels eet u de beste en de goedkoopste pizza van heel Italië. De volkse stad is de geboorteplek van de pizza Margeritha, die er in 1889 werd bedacht ter ere van koningin Margeritha, in de nationale kleuren van Italië.

Het eiland Ischia ligt voor de kust van Napels. Dit vulkanisch eiland is op en top Italiaans, met gezellige haventjes met kleurrijke vissersbootjes, mooie kerkjes, leuke restaurantjes,


ENKELE TIPS OP SORRENTO

Goed verscholen tussen Napels, Pompeï en het eiland Capri ligt Sorrento, een pittoresk kuststadje dat zich enkele tientallen meters boven de zee verheft. Het is niet alleen de thuishaven van onder meer limoncello, maar heeft nog zo veel meer lekkers te bieden.

  1. RESTAURANT O’PARRUCCHIANO

    Dit historische restaurant uit 1868 bevindt zich pal in het oude centrum van Sorrento en is niets minder dan een Italiaans icoon. De oprichter leerde koken in de keuken van de aartsbisschop en kreeg daardoor de bijnaam ‘O’Parrucchiano’, wat in het Napolitaans dialect ‘priester’ betekent. Niet alleen werd hier de bekende cannelloni uitgevonden, ook tal van beroemdheden passeerden de revue. Een imposante trap leidt u naar de 18de-eeuwse eetruimte te midden van prachtige tuinen. O’Parrucchiano, Corso Italia 71, +39/081.878.1321, www.parrucchiano.com

  2. GELATERIA PRIMAVERA

    Wellicht de beste gelateria van Sorrento ligt langs de Corso Italia en is vaak tot laat op de avond geopend. Sorrento is de bakermat van limoncello, een alcoholische drank op basis van citroenen, en dus zal het u niet verbazen dat de smaak ‘crema di limone’ hier een absolute aanrader is. Heeft u het graag wat avontuurlijker? Probeer dan zeker een bolletje ‘parmigiana di melanzane’, een ongewone variëteit op basis van aubergines en Parmezaanse kaas. Gelateria Primavera, Corso Italia 142, +39/081.807.3252

  3. FATTORIA TERRANOVA

    Een vakantieparadijs op het platteland met de geur van citrusvruchten in de lucht, adembenemende uitzichten op zee en olijfbomen zo ver u kunt zien: dat was de droom van Claudio Ruoppo. De uitgestrekte tuinen van Villa Correale, op 8 kilometer van Sorrento, maken niet alleen deel uit van een museum, maar leiden ook naar een authentieke hoeve waar u overheerlijke streekproducten kunt degusteren en kopen: limoncello, olijfolie, pepers, pasta en marmelade. Al dat lekkers is ook te koop in de Fattoria-shop op de Piazza Tasso in Sorrento. Fattoria Terranova, Via Pontone 10, Sant’Agata sui due Golfi, +39/081.533.0234, www.fattoriaterranova.com


NOG ENKELE TIPS VOOR UW VOLGENDE VAKANTIE IN ‘LA BELLA ITALIA’

*Palio di Siena,Toscane (2 juli en 16 augustus) De Palio (‘Vaandel’) is een paardenrace die sinds 1287 gehouden wordt op het Piazza del Campo in Siena, slechts iets meer dan een minuut duurt maar dankzij de competitie tussen de 17 wijken (contrades) een echt topspektakel is.


*Operafestival Arena di Verona (22 juni - 1 september) Niet te missen bij een verblijf aan het Gardameer: dit beroemde operafestival in wat na het Colosseum het grootste amfitheater ter wereld is, met topproducties zoals Nabucco, Aïda, Don Giovanni en Tosca. (www.arena.it)


* Estate Fiesolana (Firenze, juni – juli) Dit bruisende stadsfestival vindt plaats in Fiesole, 8 kilometer ten noorden van Firenze, en heeft als schitterende setting een oud Romeins amfitheater. De theatervoorstellingen, concerten en films die er vertoond worden zijn geïnspireerd door klassieke muziek, literatuur, jazz en kunst.(www.estatefiesolana.it)Ontdek onze vliegvakantiesOntdek onze autovakanties