x
Advies nodig?

Bel 09 248 67 06
Maandag - vrijdag: 9u-19u
Zaterdag: 9u30-16u30

Gelieve dit formulier enkel te gebruiken voor technische problemen. Voor alle vragen omtrent reservaties kunt u terecht bij onze klantendienst

Wij zijn er voor u

09 / 248 67 06
Elke werkdag van 9u tot 19u.
Zaterdag van 9u30 tot 16u30.

Stoelreservatie

Laat ons uw stoelvoorkeur weten!

Als Pegase klant zit u steeds op de voorste rijen van het vliegtuig en kunt u op voorhand reeds uw specifieke stoel kiezen. Reist u met een groep vrienden of familie en wilt u niet dat iemand alleen zit? Zit u graag aan het gangpad voor wat extra ruimte of zit u liever aan het raam om te genieten van het uitzicht? Laat niets aan het toeval over en kies zelf uw type stoel op het vliegtuig.

Hieronder kunt u uw stoel reserveren voor vluchten met Tailwind en Brussels Airlines.

U kunt uw favoriete stoel kiezen vanaf 99 dagen voor retourdatum.

Hoe? Reserveer uw stoel via onderstaande knop of geef uw voorkeur door aan uw reisagent of contacteer ons op het nummer 09 248 67 06.
Hou uw reservatienummer bij de hand, dit staat op uw reisdocumenten.

Ik kies mijn stoel

U kunt uw favoriete type stoel kiezen vanaf 3 dagen na uw boeking.

Hoe? Reserveer uw stoel via onderstaande knop of geef uw voorkeur door aan uw reisagent of contacteer ons op het nummer 09 248 67 06.
Hou uw reservatienummer bij de hand, dit staat op uw reisdocumenten.

Ik kies mijn stoel

Veelgestelde vragen - stoelreservatie Brussels Airlines

 • Hoe kan ik mijn zetel op voorhand selecteren voor mijn Brussels Airlines vluchten met Pegase?
  • Ga naar de pagina over zetelreservatie op www.pegase.be.
  • Klik daar op: zetelreservatie bij Brussels Airlines.
  • U komt op de startpagina voor zetelreservatie (bij Paxport)
  • Log daar in met uw Pegase reservatie-nummer (8 cijfers; u hebt dit nummer ontvangen bij de reservatie van uw reis) & de achternaam van één van de reizigers in de reservatie.
  • Zo komt u terecht op de pagina vanwaar u uw zetelreservatie per vlucht kunt uitvoeren.
 • Wanneer kan ik mijn zetel op voorhand selecteren?

  U kunt uw zetel op voorhand selecteren vanaf de 3e dag na uw reservatie en tot 24u voor het geplande vertrek van je vlucht.
  Als u uw zetel niet op voorhand hebt geselecteerd, kunt u een zitplaats kiezen bij het online inchecken (vanaf 24u voor vertrek), of in de luchthaven.

  Let op: zetelselectie bij online inchecken en op de luchthaven is afhankelijk van de beschikbaarheid.

 • Ontvang ik een bevestiging van mijn zetelselectie?

  U ontvangt een mail met de karakteristieken van de zetel die u hebt geselecteerd. Bij het online inchecken (24u voor vertrek) zal u uw zetelselectie ook terugvinden bij het oproepen van uw reservatie.

 • Ik reis met een baby of kind. Kan ik op voorhand een zetel kiezen?

  Baby's (kinderen tot 2 jaar oud) mogen meevliegen op de schoot van hun ouders. In dat geval hoeft u voor hen dus geen zetel te selecteren. Merk op dat er maar 1 baby per volwassene toegelaten is. U kunt er ook voor kiezen een aparte zitplaats voor uw baby te kopen tegen het verlaagde kindertarief. Contacteer daarvoor uw reisagent of ons contact center via 09 248 67 06, zij zullen u met plezier helpen.

  Passagiers die reizen met kinderen of baby’s mogen geen zitplaats selecteren in de rij van een nooduitgang of in de rij erachter.

 • Ik heb op voorhand een stoel geselecteerd, maar er is een wijziging in het vluchtschema. Wat nu?

  Omwille van operationele, beveiligings- of veiligheidsredenen kan Brussels Airlines uw zetelreservatie op een later tijdstip wijzigen. Brussels Airlines zal in deze situatie haar uiterste best doen om uw gewenste zetelkarakteristieken (venster/gangpad) te behouden.

 • Ik wil graag mijn zetelselectie wijzigen. Kan dat?

  Ja, u kunt uw stoelselectie wijzigen. Als u uw stoelselectie wil wijzigen meer dan 24u voor het vertrek van uw vlucht, dan kunt u contact opnemen met uw reisagent of ons contact center. Vanaf 24u voor vertrek kunt u uw zetelselectie wijzigen tijdens het online inchecken of in de luchthaven.

  Let op: De wijzigingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid.

 • Ik zie dat het zetelnummer dat ik geselecteerd had, veranderd is. Waarom?

  De zetelnummers geven enkel de algemene voorkeuren weer. U kiest dus voor bepaalde zetelkenmerken (raam, gangpad), en niet voor een specifiek nummer. Brussels Airlines behoudt het recht om de zeteltoewijzing op elk moment te veranderen – ook na het boarden – om operationele, beveiligings- of veiligheidsredenen, of bij overmacht.