x
Advies nodig?

Bel 09 248 67 06
Maandag - vrijdag: 9u-19u
Zaterdag: 9u30-16u30

Gelieve dit formulier enkel te gebruiken voor technische problemen. Voor alle vragen omtrent reservaties kunt u terecht bij onze klantendienst

Wij zijn er voor u

09 / 248 67 06
Elke werkdag van 9u tot 19u.
Zaterdag van 9u30 tot 16u30.

DE NATUURLIJKE RIJKDOM VAN DE SEYCHELLEN

Als de Seychellen voor één ding garant staan, dan wel natuurschoon. Smaragdgroene heuvels, diepblauwe lagunes, parelwitte zandstranden. Onder de Afrikaanse zon ontrolt zich een landschap dat in kleuren, geuren en vormen zijn weerga niet kent.

De temperatuur daalt er niet onder de 24° en klimt zelden boven de 34°. De kuststroken zijn er witter dan wit, het water even blauw en helder als de hemel erboven. De Seychellen zijn een oase van zon, zee en strand. Luilekker niets doen is er de opdracht van elke vakantieganger. En toch heeft deze archipel in de Indische Oceaan heel wat meer te bieden dan die immer oplichtende hemel die u doet snakken naar verfrissende Coco d’Amour-cocktails onder de palmbomen.
ROTSACHTIGE WANDELROUTES OP SILHOUETTE

Grillig, golvend en glooiend. Silhouette doet zijn naam alle eer aan. Als een groen massief torent het boven de horizon uit met Mont Dauban als meest markante punt. De 751 m hoge berg stijgt schijnbaar op uit het regenwoud dat het overgrote deel van het eiland inneemt. Silhouette is een natuurjuweel en daarom een paradijs voor d’Amour-cocktails onder de palmbomen. wandelaars. Het loont de moeite om deel te nemen aan één van de expedities begeleid door een lokale gids.

TIP Het Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa stelt verschillende gegidste rondleidingen voor. De wandelroutes nemen u mee langs afgesleten granietrotsen en zeldzame botanische variëteiten. Een aanrader is een tocht die leidt naar de enige plaats op het eiland waar de befaamde kokosnoten van de coco de mer-boom te aanschouwen zijn.


SNORKELEN EN DUIKEN OP MAHÉ

Op de Seychellen is Mahé de uitgelezen bestemming voor liefhebbers van de onderwaterwereld. Op een goede dag kan u tot wel 30 meter diep kijken langs granietrotsen en koraal-riffen waar vissen zich hullen in levendige kleuren.
Hotel Constance Ephélia heeft zich strategisch gepositioneerd langs enkele van de beste duik- en snorkellocaties van het Marine Nationaal Park Port Launay. Aan ‘Trois Bank’ zwemt u langs grijze rifhaaien, inktvissen, barracuda’s en murenen. Iets verder duikt u aan ‘Dredger Wreck’ het wrak van een baggerboot in tussen kat-, leeuw- en schorpioenvissen.
Vanaf Kempinski Seychelles zit u dan weer op een boogscheut van het duikcentrum van Anse La Mouche. Zowel Constance Ephélia als Kempinski Seychelles bieden uitgebreide lessen aan voor beginners en gevorderden. Alsu iets minder avontuurlijk bent aangelegd, gaat u gewoon een middagje snorkelen met de reuzenschildpadden.

NATUURLIJKE SCHOONHEID EN UNIEKE BIODIVERSITEIT

Voorbij de poederige zandstranden, azuurblauwe oceaan en wuivende palmbomen valt er heel wat meer te ontdekken op de Seychellen. Meer dan de helft van het grondgebied bestaat uit natuurreservaat. De biodiversiteit is enorm en het leven ronduit uniek met meer dan duizend soorten endemische flora en fauna die nergens anders voorkomen. De vleesetende Pitcher Plant, ongerepte sites zoals de Vallée de Mai en de Aldabra-atol: het zijn maar enkele van de vele voorbeelden. Daarnaast laat ook de dierenwereld een zeldzaam karakter zien. Zwarte papegaaien tussen het groene gebladerte, op het gemak voorbij tuffende reuzenschildpadden, seychellenkikkers onder de bemoste bosgrond. Achter elk hoekje schuilt wel een of ander dier dat u nooit eerder zag. Vogelliefhebber? Dan is Bird Island een hoogtepunt met bonte sternen, honingzuigers en wevervogels die zich van hun meest bevlogen kant laten zien.

Enkele tips

∙∙ Op 50 km van Mahé ligt de Vallée de Mai die geïdentificeerd wordt met de Bijbelse Tuin van Eden en op de Werelderfgoedlijst prijkt. De befaamde ‘coco de mer’ werpt er ’s werelds grootste kokosnoten af.

∙∙Het met palmbomen afgebakende Anse Intendance is één van Mahés mooiste stranden en een favoriete verblijfplaats van surfers.

∙∙∙ Curieuse is een klein eiland net voorbij Praslin en een dagtrip waard vanwege de enorme populatie reuzenschildpadden.
Ontdek de Seychellen