What you see is what you eat

What you see is what you eat

Met die gevleugelde woorden stelt driesterrenchef Gert De Mangeleer ons de nieuwe Hertog Jan voor. De oude hoeve waarin het gelegen is kwam hij tegen tijdens zijn looptraining. Nadat hij binnen een kijkje genomen had was hij er van overtuigd dat dit een prachtige locatie was voor zijn restaurant. Toen hij voor het eerst binnenkwam overviel hem een rust en het was dat wat het zo bijzonder voor hem maakte.  De grond rondom het gebouw gebruikt hij als groenten- en kruidentuin en zo zie je tijdens het eten hoe en waar je voedsel geteeld wordt.

Wij zijn ontzettend seizoensgevoelig.

Gert De Mangeleer proeven

Natuurlijk is het menu helemaal anders in de zomer dan in de winter. Als je met verse producten werkt kan je niet het hele jaar door hetzelfde serveren. Dat is ook één van de vele kwaliteiten van het restaurant. Er duiken ook regelmatig nieuwe groenten en kruiden op die voor nieuwe inspiratie zorgen. Daarom is de keuken ook constant in evolutie en net dat is wat mensen aanspreekt.