De zee op je bord in Tenerife

De zee op je bord in Tenerife

Als het van Connoisseur Magali Elali afhangt, gaat er niks boven verse vis uit de zee. En het toeval wil dat vis en zeevruchten de menukaarten van Tenerife overheersen. Populair zijn de Canarische vissoorten vieja, cherne, sama, caballa en bocinegro. Proef ook zeker pulpo en choco, twee inktvissoorten die best geserveerd worden met een eenvoudige salade en mojo verde (pikante saus van groene pepers en peterselie). De beste vis scoor je volgens Magali aan de kust in Los Abrigos, La Caleta en San Andrés.

3N1A1668

3N1A1741

Genieten van het uitzicht in Los Abrigos

Van het oude vissersdorp Los Abrigos bleven enkel de haven met de zeepromenade en de visrestaurants overeind. Een favoriete hotspot onder de locals is het charmante El Mirador. Hoog boven de zee kan je buiten op het terras of binnen achter een reusachtige raampartij, van een adembenemend panoramisch zicht genieten. De paella en de gegrilde vis zijn echte aanraders. Voor vis op van de grill, een simpele salade en huisgemaakte mojo moet je bij El Cangrejo de los Abrigos zijn.

3N1A1686

3N1A1671

3N1A1813

El Mirador

Avenue la Marina 7

Openingsuren: dagelijks (behalve op woensdag) van 12u tot 22u

El Cangrejo de los Abrigos

Calle La Marina 25

Openingsuren: dagelijks van 12u tot 23u

Beste paella in La Caleta

In vissersdorp La Caleta laat men zich niet leiden door de laatste modegrillen. Vis wordt hier bereid zoals in grootmoeders tijd: à la plancha, met weinig vet op een hete metalen plaat. Topper is het restaurant Masia del Mar y Piscis. Vraag naar een plaats op de bovenverdieping, waar je in alle rust, met zicht op de branding, van een vissoep en paella kunt genieten. Als je graag aanwijst wat er op je bord moet belanden, ga dan naar La Caleta waar de verse vis in een vitrine staat uitgestald.

3N1A1852

3N1A1848

Masia del Mar y Piscis

Calle El Muelle 3

Openingsuren: dagelijks van 12u tot 24u

La Caleta

Calle El Muelle 19

Openingsuren: dagelijks van 11u tot 24u

Vis van de dag in San Andrés

In San Andrés, dichtbij Santa Cruz, waar tevens Playa de las Teresitas – het mooiste strand van Tenerife – is gelegen, zijn een heleboel visrestaurants gevestigd die uitstekende vis-, schaal- en schelpdieren serveren. Beste adresjes met een grote eetzaal en een aquarium van waaruit de vis supervers op tafel komt, zijn:

3N1A1094

3N1A1091

El Rubi

Calle El Dique 19

Openingsuren: dagelijks van 12u tot 24u

Marisqueria Ramon

Calle El Dique 23

Openingsuren: dagelijks van 11u tot 23u

Tekst: Magali Elali

Foto’s: Bart Kiggen