De nacht in met Magali Elali in de Noriawijk

De nacht in met Magali Elali in de Noriawijk

Als je een stapje in de wereld wil zetten, cocktails, bier of wijn wil drinken of een dansje wil doen, moet je volgens Magali Elali beslist een bezoekje brengen aan de trendy Noriawijk in Santa Cruz. De hotspot staat bekend om haar bruisende nachtleven, waarbij de tapasbars en bodega’s onder de gigantische baobabboom tegen de late avond transformeren tot hippe bars.

Populaire wijk in Santa Cruz

De beste adresjes bevinden zich op de pittoreske Calle Antonio Domínguez Alfonso, dat gelegen is tussen de oude stenen brug Puente del General Serrador en de magnifieke Iglesia de la Concepción, die met haar hoge toren niet over het hoofd te zien is. De meeste bars openen de deuren reeds om 12u, wat de Noriawijk perfect maakt voor hongerige shoppers van de nabijgelegen Calle del Castillo, de beste shoppingstraat van Santa Cruz.

Tegen de avond worden de voetgangersstraten sfeervol verlicht en maken de dagtoeristen plaats voor een hip en lokaal publiek dat van een gezellige after work drink wil genieten. Het feest gaat hier door tot een stuk in de nacht.

norai03

noria02

shoppingsantacruz01

Uitgaan in Noria

Probeer de ham, de kip en de kroketten bij Mojos y Mojitos (Calle Antonio Domínguez Alfonso 38). Switch het terras voor dat van Baobab (Calle Antonio Domínguez Alfonso 28) waar je het dagmenu of de Canarische klassieker, geit, bestelt. Afsluiten doe je met een exotische cocktail op het dakterras van Bulán (Calle Antonio Domínguez Alfonso 35), waar je samen met de locals heerlijk onder de luifel geniet van loungemuziek en cocktails. Noria is the place to be!

Mojos y Mojitos

Calle Antonio Domínguez Alfonso 38

Openingsuren: dagelijks van 12u tot 4u

Baobab

Calle Antonio Dominguez Afonso, 30

Openingsuren: Van dinsdag tot donderdag van 13u tot 22u30, vrijdag en zaterdag van 13u tot 15u30 en zondag van 13u tot 15u30

Bulán

Calle Antonio Domínguez Alfonso 35

Openingsuren: van zondag tot woensdag van 12u tot 1u en van donderdag tot zaterdag van 12u tot 3u

norianacht2

Eilandwijn van hoge kwaliteit

En hoe zit het met de wijn in Tenerife? Die behoort tot de beste van de archipel. In het noordwesten worden vele rode wijnen geteeld, die bijna altijd een topkwaliteit hebben. Goede wijnmerken zijn bijvoorbeeld La Isleta, La Palmera, Viña Norte, Eras de Gran Marques en Gran Theyda. De witte wijnen zijn meestal een beetje zoet. Meest aangeplante druivensoorten zijn: Listan Negro en Blanco.

Eilandwijn kan je verkrijgen in wijnhandels, bodega’s en de betere supermarkt. Als je je niet laat afschrikken door toeristenbussen, kan je naar de verschillende wijnboerderijen in het dorpje El Sauzal. Voor een meer intieme sfeer verwijs ik door naar Guachines, die niet veel meer zijn dan omgebouwde garages, een tuinpaviljoen of een familiebodega. Een laatste tip: als je de Vino de la Casa bestelt, vergeet dan niet te vragen of het daadwerkelijk een eilandwijn is. Vaak worden goedkopere wijnen van het vasteland geserveerd.

wijn

Tekst: Magali Elali

Foto’s: Bart Kiggen