Recept: Marokkaanse quinoa salade

Recept: Marokkaanse quinoa salade

Heerlijke zomerse gerechtjes die weinig tijd in beslag nemen om te maken, ze zijn zeldzaam. Gert De Mangeleer bracht er toch eentje mee uit Marokko. Het grote voordeel aan dit gerechtje is dat er wel wat voorbereiding in kruipt maar vrij weinig tijd voor de afwerking. Ideaal voor tijdens een barbecue op een zomerse dag.

Om de typische Marokkaanse smaak te verkrijgen bestaat dit recept uit heel wat ingrediënten. De hoeveelheden stel je zelf af op jouw smaak.

Ingrediënten

– gegaarde quinoa

– gele en groene courgettes

– tomaten

– rode paprika’s

– bieslook

– Chinese bieslookbloem

– sjalotten

– kikkererwten

– koriander

– munt

– komijn

– curry

– kurkuma

– gemalen steranijs

– gemalen korianderzaad

– granaatappel

– chardonnay of witte wijnazijn

– olijfolie

Bereiding

Beginnen doe je door de quinoa te spoelen. Vervolgens kook je de quinoa in ongeveer een dubbele hoeveelheid vocht. Kijk wel eerst even op de verpakking want dit kan verschillen per soort.

Ondertussen kan je de rest van de ingrediënten klein snijden. Als de quinoa gaar is neem je er best een grote pot bij om goed te kunnen mengen. Doe de afgekoelde quinoa in de pot en voeg de kleingesneden courgettes, tomaten, rode paprika’s, bieslook, sjalotten, koriander, munt en de kikkererwten toe. Vervolgens voegen we de Chardonnay-azijn (of andere witte wijnazijn) en olijfolie toe. Mengen het geheel daarna goed door.

“Het is een heel gezonde salade. Quinoa is een van de meest gezonde dingen ter wereld en staat er voor bekend een powerfood te zijn.”

Als alles goed gemengd is gaan we de typische specerijen toevoegen die zorgen voor de authentieke, Marokkaanse smaak. Eens je de komijn, curry, kurkuma en steranijs toegevoegd hebt, komen de unieke parfums van de Marokkaanse keuken vrij.

Het geheel laat je best een half uurtje rusten zodat de smaken zich perfect kunnen vermengen. Dresseren kan op een groot bord. Eventueel voeg je er dan nog wat granaatappel aan toe en bieslookbloemetjes voor een prachtig uitzicht.

“Dit recept is echt typisch voor de Marokkaanse keuken, met z’n warme parfums en aroma’s.”