Griekse salade van puntpaprika’s, fetakaas en ansjovis

Griekse salade van puntpaprika’s, fetakaas en ansjovis

“Voor mij zijn de mooiste gerechten de gerechten die je creëert naar aanleiding van een vakantieherinnering.”

Om die uitspraak kracht bij te zetten toont Gert De Mangeleer ons wat hij van zijn reis naar Kreta en Griekenland heeft meegebracht aan inspiratie. Het eindresultaat lijkt op het eerste zich een paprika maar is in feite zoveel meer.

Voor deze variant op de traditionele Griekse salade hoef je niet meteen naar een speciaalzaak.

Ingrediënten

-gekonfijte puntpaprika’s

-feta-, geiten- of jonge schapenkaas

-groene olijven

-gezouten ansjovis

-sherryazijn

Bereiding

Puntpaprika’s zijn typisch voor Griekenland, evenals alle andere ingrediënten. Om de puntpaprika’s te konfijten gril je ze best eerst. Daarna kan je ze pellen en op azijn en olijfolie leggen. Zo kan je ze heel het jaar door gebruiken.

Op de puntpaprika’s, ongeveer in het midden, leg je een bolletje van de crème van kaas en groene olijven. Rond die crème draai je een ansjovis zodat alles mooi op zijn plaats blijft. Vervolgens plooi je de paprika over het bolletje crème toe. Afwerken doe je met wat sherryazijn en grof zout. Voor de laatste afwerking kan je het steeltje van de paprika nog branden en als versiering op de vulling zetten.

“Een bereiding met heel veel herinneringen aan de vakantie. Een heel mooie Zuiderse bereiding met heel mooie smaken.”