Recept: Ceviche van gamba’s

Recept: Ceviche van gamba’s

Dat Gert De Mangeleer vindt dat de mooiste gerechten de gerechten zijn die je creëert naar aanleiding van een vakantieherinnering wist je al. Dit gerechtje, een aperitiefhapje met gamba, past perfect bij de rosé van Bodegas Bentomiz, waar Gert De Mangeleer op bezoek ging.

Eigenlijk is dit gerecht er een wat niet veel werk vereist. Je hebt er zelfs geen fornuis voor nodig.

Ingrediënten

– 400 gram middelgrote verse gamba’s of garnalen

– 3 limoenen

– één kleine sinaasappel of twee mandarijnen

– scheutje Thaise vissaus of snuifje zout

– één kleine rode ui

– 2 tot 5 rode chilipepertjes (afhankelijk van smaak)

– bos verse koriander

Bereiding

Beginnen doe je met het pellen van de rauwe gamba’s. Daarna snij je de uien en de chilipepertjes heel fijn. Dat alles breng je samen in een kom en daar persen we ook nog de limoenen bij uit. Nog een scheutje vissaus erbij en het geheel mag dan een uurtje in de koelkast.

Terwijl alles in de koelkast staat kan je best af en toe alles eens omscheppen. Je zal zien dat het limoensap voor een kleurverandering bij de gamba’s gaat zorgen. Het ‘gaart’ als het ware de gamba’s en ze gaan beetje bij beetje lichter worden.

Na een uurtje haal je alles uit de koelkast en giet je de inhoud van de kom in een zeef. Om de zure smaak van de limoenen te blussen voeg je best wat sap van de mandarijn of sinaasappel toe. Ten slotte kan je wat koriander grof snijden en door het afgewerkte geheel roeren. Afwerken kan met een eetbaar bloemetje als decoratie.

Volgens Gert De Mangeleer doet dit receptje de wijn van Bodegas Bentomiz alle eer aan. Het werkt niet alleen ondersteunend maar geeft de rosé nog een extra boost. Een ideale combinatie dus!