Interview met de hotel manager van Palazzino di Corina

Interview met de hotel manager van Palazzino di Corina

Naam: Apostolis Dimou

Omschrijving van het hotel in enkele woorden: Charmant boetiekhotel in de oude binnenstad van Rethymnon.

Wat is het de opvallende anekdote die je kan vertellen over het hotel? Onze historische Palazzino is enorm populair onder celebrities. Zo heeft de koningin Sophia van Spanje in de Ira-suite geslapen. Ons hotel is uitstekend gelegen. Op korte loopafstand heb je de Venetiaanse haven, het fort, het strand en talrijke bars, restaurants en winkels in de verkeersvrije, smalle steegjes.

3N1A4089

3N1A4073

Wat is jouw favoriete drank in de hotelbar? Ik hou van Jack Daniel’s. Maar ik raad iedereen onze lokale Raki aan. Deze sterke drank is te vergelijken met Grappa en Ouzo, maar dan zonder anijssmaak. Kretenzers zijn enorm trots op hun Raki en het wordt geserveerd bij elke maaltijd.

Favoriete gerecht in het hotelrestaurant? Mijn moeder kan goed koken, maar de moussaka die we hier in het restaurant serveren, is beter dan die van haar.

3N1A4071

3N1A4064

Welke daguitstap raad je aan?  Verdwaal ’s nachts in de kleine, gezellige steegjes. Zet je op een terras onder de limoenbomen in de schaduw en laat je smaakpapillen verwennen. Rethymnon is een bijzondere cultuurstad. Naast moderne en folklore kunst tref je hier archeologische resten, theaters en cinema’s aan. Verder staat Rethymnon bekend als dé studentenstad. 8.000 jongelingen zorgen voor een ongeëvenaarde ambiance, vooral ’s avonds wanneer de hoofdboulevard wordt afgesloten.

3N1A4169

3N1A4218

Wat is het best bewaarde geheim van de stad? Er is één verborgen restaurantje dat niemand kent: Ta Dio Ru in Arampatzoulou. Daar kan je genieten van de authentieke Griekse, lokale keuken.

Wat is jouw favoriete strand? Triopetra in het zuiden van Rethymnon. Het zuiden  van Kreta is ongerept en het is er rustig. Het is niet zo ontwikkeld. Er zijn quasi geen hotels gevestigd en je hebt er weinig tavernes.

Wat is het beste seizoen om Kreta te bezoeken? Je kan eender welk moment naar Kreta komen. De zomertijd is perfect voor zonnekloppers. De herfst en de lente is een geliefkoosd moment voor natuurliefhebbers en als je van kloosters en archeologie houdt, is de winter ideaal.

Wat is jouw hobby buiten de lobby? Basketbal en muziek. Ik ben een zware rock- en heavymetalfan. (Lacht.) Rethymnon telt slechts één Rock Café (Petihaki 6), mijn favoriete hangout.

Tekst: Magali Elali

Foto’s: Bart Kiggen