Top vijf stranden van Tenerife volgens Magali Elali

Top vijf stranden van Tenerife volgens Magali Elali

Wie Tenerife zegt, denkt aan zee, zon en strand. Het weer op het Canarische eiland heeft veel weg van een eeuwige lente met aangename temperaturen. ’s Zomers komt het kwik zelden boven 30°C en ’s winters niet onder de 20°C. Met meer dan 330 dagen zon per jaar vormt het eiland de ideale vakantiebestemming. Aan jou de keuze: goudgeel of zwart zand? Magali Elali deelt haar top vijf beste stranden van Tenerife.

1. Playa De Las Teresitas

Met het goudgele zandstrand, de vele palmbomen en het ontbreken van gebouwen komt dit strand regelrecht uit een plaatjesboek. Playa De Las Teresitas ligt aan de voet van grillige bergen, in de omgeving van Santa Cruz. Dat het strand kunstmatig werd aangelegd, neem je er graag bij. Doordeweeks is het hier rustig en je kan hier werkelijk op adem komen. Na een frisse duik in het water, kan je de verschillende strandbars bezoeken voor een ijskoud biertje of Calamares à la Romana. In de buurt vind je ook twee excellente visrestaurants: El Rubi en Marisqueria Ramon. 

3N1A1094

01_3N1A1147

canarischeweetjes4

2. Playa Los Balos / Playa de la Teijita

Met zijn 2 km en een houten promenade is dit het langste strand van Tenerife. Omdat de passaatwind hier hard waait, is het een populair toevluchtsoord voor surfers. Tussen de uitgehouwen rotsen op de Playa Los Balos kan je schutting zoeken, heerlijk picknicken en genieten van een prachtig uitzicht op de rode berg.

3N1A3432

3. Bahia Del Duque

Dit strand is klein, maar de subtropische sfeer is echt bijzonder. Op een ligbed onder de bamboeparasol in het witte zand kan je rustig een boekje lezen. In de blauwwitte paviljoens kan je terecht voor de nodige snacks. Echt een aanrader, vooral na 17u wanneer de meeste mensen het strand hebben verlaten.

03_3N1A1977

03_3N1A1978

4. Playa de Benijo / Playa de El Draguillo

Aan de voet van het Anagagebergte, in een adembenemend berglandschap, ligt het zandstrand van Playa Benijo. Door zijn afgelegen locatie is het strand rustig en kan het zeker weleens voorkomen dat je het hele strand voor jezelf hebt. Op 30 minuten afstand bevindt zich Playa del Draguilo.

05_3N1A2039

5. Playa el Castro / Playa la Fajana

Het is goed zoeken en stevig wandelen om deze stranden te bereiken, wat maakt dat je weinig toeristen tegen het lijf zult lopen. Vanaf de Mirador San Pedro leidt een stijgend wandelpad jou doorheen de groene wildernis. Eenmaal toegekomen, ontdek je dat het zwarte strand is omgeven door een hoge klif. Machtig!

04_3N1A1373

Tekst: Magali Elali

Foto’s: Bart Kiggen