Genieten van de blauwe regen in Malaga

Genieten van de blauwe regen in Malaga

Als je naar het zuiden van Spanje reist wil je ongetwijfeld de mooiste botanische tuin in Malaga niet links laten liggen. La Concepción beschikt over veel verschillende vegetatie en is de ultieme locatie voor een wandeling in de exotische natuur binnen een stad. Naast de idyllische wandelpaadjes en de kabbelende riviertjes zorgt ook de blauwe regen er voor dat je wandeling een hartverwarmend avontuur wordt. Eigenlijk is blauwe regen pure romantiek. Met elegante trossen vol blauwe en zoetgeurende bloemen bekleedt de blauwe regen misschien wel de mooiste pergola die je ooit in leven gaat tegenkomen.

Ook Daniël Ost en zijn dochter Nele, de bloemenkunstenaars, waren onder de indruk van de pergola.

Pergola Malaga

Als je de plant snoeit krijgt hij schrik. Dan gaat hij meer bloemen produceren om te overleven en zichzelf te reproduceren. Als je je plant dus een mooie bloei wil geven raad ik je aan om twee keer per jaar te snoeien.

Uiteindelijk zijn zo een dingen de reden waarom wij op reis gaan. Het is een luxe om een strand, een levendig stadscentrum en zo een tuin in één stad terug te vinden.

Maar deze prachtige tuin in Malaga heeft uiteraard meer trekpleisters dan alleen de blauwe regen. Als je naar wat spectaculairdere of avontuurlijkere planten op zoek bent kan je genieten van de Monstera Deliciosa, ook wel de gatenplant genoemd. Zelden werd een naam beter gekozen voor een plant.

Blauwe Regen Malga Tuin

 

Deze plant, met prachtige, glanzende en leerachtige bladeren komt van oorsprong voor in de vochtige tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. Vooral de vruchten van deze plant spreken tot de verbeelding. Ze lijken op een maïskolf en worden tot 25 centimeter lang en 4 centimeter breed. Als de plant voor het eerst bloeit zijn de vruchten giftig en kunnen ze heel wat negatieve gevolgen hebben.

Maar een ongezonde plant is het zeker niet! De plant zal in België nooit vruchten kunnen dragen want ze groeit enkel binnenshuis en heeft bijen nodig voor de bevruchting. Het oogsten van de vruchten is trouwens een hele opgave. Maar daar hoef je je gelukkig in deze tuin niet mee bezig te houden. Meer dan genieten van de prachtige omgeving hoef je hier niet te doen.

Daniël en Nele Ost in de botanische tuin van malaga