Ontmoet Pegase Connoisseur Daniël Ost

Ontmoet Pegase Connoisseur Daniël Ost

“The world’s leading flower designer.” Zo werd hij al regelmatig omschreven en eigenlijk kunnen we hem niet beter voorstellen. Daniël Ost is een wereldster voor iedereen die van bloemen houdt.

Vooral in Japan wordt hij als een echte held gezien omdat daar bloemendecoratie tot een echte kunstvorm verheven is. Vandaar dat ook de meeste van zijn reizen richting Azië zijn gegaan. Maar uiteraard is hij ook op andere plaatsen geweest. De meest spectaculaire projecten die hij gedaan heeft waren voor koninklijke families waar kosten noch moeite gespaard bleven. Zo vertelt hij nog steeds vol verwondering over de omstandigheden in Abu Dhabi waar hij kreeg 376 bloemisten ter beschikking om 7 dagen en 7 nachten door te werken.

Bloemenkunstenaar is een ontzettend stresserende job. Omdat bloemen eigenlijk sterven wanneer je ze knipt is het een constante race tegen de tijd. Als je dat dan nog eens wereldwijd doet dan is luxe en comfort tijdens het reizen natuurlijk van groot belang. Hoe hij reist, waar hij naartoe ging en wat hij meebracht van zijn reizen kom je hier allemaal te weten.