Maak kennis met Pegase Connoisseur Magali Elali

Maak kennis met Pegase Connoisseur Magali Elali

Magali Elali (34 jaar) is freelance journaliste bij o.a. De Morgen en internationaal blogster. Je kent haar misschien als de helft van het duo achter Coffeeklatch,  een online Belgisch interview magazine dat bij creatieve entrepreneurs op de koffie gaat. Van Bent Van Looy tot Muller Van Severen, iedereen lijkt wel gewonnen voor een intiem gesprek en een blik achter de schermen. Het is in dat opzicht dat we Magali bij het Connoisseur-project hebben betrokken. Haar interviews met Connoisseur en topchef Gert De Mangeleer en bloemenkunstenaar Daniël Ost kan je op onze blog nalezen.

b&m_coffeeklatchklein

Op zoek naar hotspots

Magali Elali kleurt graag buiten de lijntjes en als journaliste en blogster houdt ze aandachtig haar vinger aan de pols van al wat hot is. Met haar kritische houding en eigenzinnige kijk op de wereld, is ze dé geknipte persoon om ons te inspireren. Met een oog voor de beste hotspots, verborgen adresjes, do’s & don’ts, sturen we Magali samen met haar partner en fotograaf Bart Kiggen op pad. Al hun avonturen kan je via de Connoisseur-blog volgen.

Magali, wat heb jij met reizen?

“Voor mijn job reis ik regelmatig de wereld rond. Vroeger maakte ik verre reizen en vloog ik van Zuid-Afrika tot Los Angeles. Nu zoek ik het dichter bij huis en maak ik veel citytrips. Mezelf kort en bondig onderdompelen in een nieuwe stad en me daarbij laten verrassen door de couleur locale, dat is voor mij echt vakantie.” tenerife02

ongereptenatuur06

zwemmen1

mercadonuestrasenora03

 

mercadonuestrasenora10

Wat zijn volgens jou persoonlijk de ingrediënten voor de ideale vakantie?

“Zon, gastvrijheid, cultuur en natuur. Ik ben heel gevoelig aan de openheid van een gastland. Als ik me welkom voel, kan ik helemaal opgaan in de menigte. En daar hou ik wel van, van die anonimiteit. Als reisjournaliste bereid ik mijn trips altijd grondig voor en maak ik er een sport van om leuke insider adresjes te verzamelen. Verder schuim ik steevast musea, koffiebars en lokale markten af. En als ik genoeg tijd heb, probeer ik mezelf terug te trekken in de natuur. Ik ben enorm gepassioneerd door bloemen en planten. Een bezoek aan een park of een botanische tuin staat bij mij altijd op het programma.”

magalielali

drago05

Welke reis staat bovenaan jouw verlanglijst?

“Moest ik voor een lange periode vrijaf kunnen nemen: de Braziliaanse hoofdstad, Brasília, voor de architectuur. Ik zou dolgraag de indrukwekkende gebouwen van de architect Oscar Niemeyer in het echt willen zien. En ik ben helemaal fan van Braziliaans meubeldesign.”

ongereptenatuur02

Foto’s: Bart Kiggen