7 insider tips voor een bezoek aan Andalusië

7 insider tips voor een bezoek aan Andalusië

Santiago Muguiro, manager van LA Organic, één van de top 10 beste olijfproducenten ter wereld, is geboren in Madrid. Opgroeien deed hij in Ronda, Andalusië, en daar maakt zijn familie organische olijfolie. Zijn liefde voor Spanje, voeding en olijfolie is iets wat hij graag met ons deelt in de vorm van 7 insider tips over Andalusië.

“Voor mij, als echte foodie, is Spanje erg bijzonder. We beschikken hier over één van de beste keukens ter wereld. Eten is in Spanje een dagelijks ritueel waar de mensen echt van genieten. Door de grote regionale verschillen is de keuken erg divers maar overal worden verse producten gebruikt en zo is kwaliteit gegarandeerd.”

Tip 1: In de zomer kunnen de temperaturen in Andalusië oplopen tot 45 graden. Als je daar niet echt tegen bestand bent kom je best aan het begin van de herfst, zo rond eind oktober. Dan is het ook tijd voor de olijvenpluk, een ervaring met een echte meerwaarde.

Tip 2: Dat Spanje een heel divers land is, is algemeen geweten. Maar wist je dat je in Andalusië ’s morgens kan skiën in Sierra Nevada en daarna kan gaan zonnen op het strand van de Costa del Sol?

Tip 3: Marbella. De mondaine badplaats blinkt uit in het nachtleven. Een dagje bakken en braden aan de Costa del Sol, ’s avonds lekkere streekgerechten eten uit de traditionele keuken om daarna een stapje in het nachtleven te zetten is een droom voor alle jonge mensen.

Tip 4: Als je liever niet de hele dag op het strand ligt kan je genieten van meer dan 200 golfterreinen. Lange vlaktes die zich voor je uitstrekken als je een balletje slaat en op een heldere dag kan je zelfs de kust van Afrika zien uit Marbella.

Tip 5: Als je Ronda ingeeft in eender welke zoekmachine kom je al snel uit bij de Puente Nuevo oftewel “de nieuwe brug”. Het is één van de drie stenen bruggen over de diepe kloof, Tajo de Ronda, waar de rivier de Guadalevín door loopt. Deze brug is de nieuwste van de drie bruggen en verbindt de stadsdelen Mercadillo en La Ciudad van Ronda met elkaar.

Puento Nuevo

Tip 6: Het beste restaurant in Ronda is Almocábar. Het unieke aan dit restaurant is de keuken die Spaanse en Arabische invloeden combineert. De tapas zijn zo in trek dat het restaurant bijna altijd volzet is. Best goed op voorhand reserveren dus!

Tip 7: Om af te sluiten nog een algemene tip. We vroegen Santiago wat zijn favoriete gerecht uit Spanje was. Na lang nadenken en twijfelen koos hij voor Gazpacho, het bekende Spaanse voorgerecht. Het is eigenlijk een koude soep, meestal van tomaten, maar door de combinatie van groenten en kruiden is het een echt lekkernij.

Gazpacho