Shoppen in Santa Cruz

Shoppen in Santa Cruz

Connoisseur Magali Elali vroeg het aan een local. Waar moet je heen als je wil winkelen en reissouvenirs wil scoren op Tenerife? Downtown Santa Cruz! In de hoofdstad vind je naast internationale kledingketens een groot aanbod aan kleine boetieks. En als je op zoek bent naar specerijen, lokale delicatessen en verse ingrediënten, is een bezoek aan de lokale markt een must. Magali’s favoriete shopadressen op een rij:

Spaanse modeketens

De ideale dag begint met koffie in de gietijzeren kiosk op het Plaza Principe de Asturias, waar de bomen en weelderige beplanting het plein in een subtropische oase transformeren. Start je winkelroute op het verkeersvrije Calle Castillo en ga door naar Calle Viera y Clavijo, hét kloppende hart van het shoppingdistrict, waar je de ene trendy boetiek naast de andere aantreft. Hou er wel rekening mee dat de meeste winkels tijdens de siësta (van 13u30 tot 17u) en op zondag gesloten zijn.

shoppingsantacruz02

shoppingsantacruz01

3N1A0732

koffiesantacuz01

Snuisteren op de lokale markt

Als je op Valentin Sanz indraait, zie je in de verte een oranje klokgebouw. Daar bevindt zich de Mercado Nuestra Señora de Africa, een absolute topper om specerijen, verse groeten en reissouvenirs te kopen. De deels overkapte markthal lijkt op een Noord-Afrikaans shoppingparadijs en is mijn favoriete bestemming, omdat je hier werkelijk àlles kan vinden. Op het einde van de middag is je shoppingtas gevuld met vers fruit, brood, thee en gedroogde kruiden. Voor de perfecte culinaire afsluiter moet je in de lokale cafetaria zijn.

mercadonuestrasenora01

mercadonuestrasenora07

mercadonuestrasenora10

mercadonuestrasenora03

 mercadonuestrasenora04

 

 

 

 

 

 

Mercado Nuestra Señora de Africa

Plaza del Mercado in Santa Cruz

www.mercado-municipal

Openingsuren: dagelijks van 6u tot 15u

Andere lokale markten vind je in:

  • Costa Adeje op donderdag en zaterdag van 9u tot 14u
  • Los Cristianos op zondag van 9u tot 14u
  • Golf del Sur op vrijdag van 9u tot 14u
  • Los Abrigos op dinsdagavond van 17u tot 21u
  • Guaza op zondag van 9u tot 14u

Tekst: Magali Elali

Foto’s: Bart Kiggen