Het succesverhaal achter Bodegas Bentomiz

Het succesverhaal achter Bodegas Bentomiz

Onze Pegase Connoisseur, Gert de Mangeleer, stelde het al kort aan jullie voor. Maar er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen over Bodegas Bentomiz, het wijndomein waar Clara Verheij en André Both hun wijn verbouwen.

Ze verruilden Nederland voor het warmere Andalusië in Spanje en begonnen er aanvankelijk aan een talenschool en een bouwbedrijf. Omdat er op hun domein ook een stukje wijngaard lag begonnen ze, zonder enige voorkennis, wijn voor eigen gebruik te verbouwen. Al gauw had de wijnmicrobe hen te pakken en was een eigen wijnhuis een logisch gevolg. Hun opzet werd een modern gevinifieerde Moscatel wijn maken.

PEGASE_Bodega131014_071

Wijnen

De wijnen bij Bodegas Bentomiz krijgen de naam Ariyanas, wat welriekend of aromatisch betekent. Hun paradepaardje is de Moscatel de Alejandria. Deze Moscatel kan je op drie manieren verwerken. Ofwel consumeer je ze als druif, ofwel laat je ze indrogen als rozijn of je kan ze verbouwen tot wijn. Clara en André kozen voor het laatste. Met de Romé, een beetje een vergeten druivensoort, maken ze, in assemblage met Carbernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo, hun rode wijn.

PEGASE_Bodega131014_033

Het eerste wat je opvalt aan de wijngaard is dat de struiken niet netjes op een rij of opgebonden staan. Ze staan een beetje door elkaar tegen de berg op maar dit heeft weinig nadelen voor de wijnproductie. Omdat de grond van bruine leisteen is kunnen de wortels van de struiken er gewoon door. Dat is ook waarom er zo een rijke smaak van mineralen in de wijn zit.

Het is een wijn met een verhaal. Vandaar ook dat Gert de Mangeleer er zo door geïntrigeerd was. In Hertog Jan, zijn restaurant, serveert hij de mensen ook een verhaal op hun bord. Met een wijn als de Ariyanas breng je hen ook een verhaal in een glas.

Rosé wijn

Gert de Mangeleer selecteerde speciaal voor jullie twee exclusieve flessen. Als je nu een reis boekt bij Pegase krijg je als vroegboekgeschenk* twee exclusieve flessen Ariyanas wijn, gratis bij je thuis bezorgd.

wijnen

*Voorwaarden op de website.