x
Advies nodig?

Bel 09 248 67 06
Maandag - vrijdag: 9u-19u
Zaterdag: 9u30-16u30

Gelieve dit formulier enkel te gebruiken voor technische problemen. Voor alle vragen omtrent reservaties kunt u terecht bij onze klantendienst

Wij zijn er voor u

09 / 248 67 06
Elke werkdag van 9u tot 19u.
Zaterdag van 9u30 tot 16u30.

Malta, rijk aan bezienswaardigheden

Malta is een zeer toegankelijk eiland dat zich perfect leent tot het maken van excursies en daguitstappen. Dit kunt u doen vanuit eenzelfde hotel. Zo maakt u een rondreis zonder uw valies elke dag in en uit te pakken als het ware! Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden:

Valletta

De Maltese hoofdstad brengt iedereen in vervoering: charmant, pittoresk, gezellig, veilig. Het is weinig hoofdsteden gegeven! De belangrijkste bezienswaardigheden in Valletta op een rijtje:

The Waterfront, Valletta

Grand Harbour

Deze historische vestiging ligt uitgestrekt op een schiereiland, langs drie kanten omringd door water. Hierdoor heeft de hoofdstad meerdere natuurlijke havens. De Grand Harbour is tot op vandaag een van de belangrijkste knooppunten in de Middellandse Zee, maar ook een van de mooiste natuurlijke havens ter wereld. Vandaag de dag meren hier continu de meest imposante cruiseschepen aan! Vlak bij de cruiseterminal treft u The Waterfront: met een prachtige ligging en vele leuke restaurantjes zeker een bezoekje waard. Bovendien kunt u ook met watertaxi’s naar de overkant van het water varen, om zo De Drie Steden te bezoeken. Een aanrader!

Barracca Gardens

Van aan het water aan de Grand Harbour neemt u de lift naar de Upper Barracca Gardens, een van de mooiste uitkijkpunten over de Grand Harbour.

Barracca Gardens, Valletta

UNESCO Werelderfgoed langs Republic Street

Valletta herbergt maar liefst 320 monumenten, verspreid over 55 hectare. De stad staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Men betreedt Valletta via de toegangspoort City Gate, welke ook het beginpunt van de hoofdstraat Republic Street vormt. De bezienswaardigheden liggen vrijwel allemaal aan of in de buurt van Republic Street. De topattractie van de stad is de St. John’s Kathedraal: dit is een van de elf kerken die Valletta rijk is. Het interieur van deze kathedraal is ronduit indrukwekkend, naast de prachtige decoraties treft u er het meesterwerk ‘De onthoofding van Johannes De Doper’ van Michelangelo Caravaggio. Het Paleis van de Grootmeesters is een ander hoogtepunt: dit paleis, gebouwd in de 16e eeuw door de Ridders, herbergt vele schilderijen, beeldhouwwerken en kunst. Het Manoel Theatre is de enige echte theaterzaal in Malta en bovendien een van de oudste nog werkende theaters ter wereld, gekend om een uitstekende akoestiek.

St. John’s Cathedral, Valletta

Mdina

Mdina, ook gekend als ‘De Stille Stad’, is de voormalige hoofdstad van het eiland Malta. Het stadje is gelegen op een rotsplateau op 210 meter hoogte, is volledig ommuurd en kent vandaag slechts 232 inwoners. Bovendien is gemotoriseerd verkeer niet toegestaan, waardoor het authentieke karakter bewaard is gebleven. Mdina herbergt veel huizen en paleizen uit de middeleeuwen en de barok.

Rabat

Nabij Mdina ligt Rabat, waar zich de bekende Catacomben van Sint-Paul en Sint-Agatha bevinden. In de Romeinse periode werden deze gebruikt voor het begraven van de doden, zodat deze niet in de toenmalige hoofdstad Mdina begraven hoefden te worden. In Rabat worden ook een groot aantal religieuze feesten gevierd.

Mdina

Dingli Cliffs

De Dingli Cliffs vormen een 12 kilometer lange natuurlijke muur van rotsen langs de zuidkust van Malta. Gemiddeld zijn ze 220 meter hoog. Deze kliffen boden in het verleden een natuurlijke bescherming tegen vijanden. Het hoogste punt van Malta ligt ook nabij het dorpje Dingli. Dingli is nog erg authentiek en rustig. De uitgelezen plek om even tot rust te komen of voor een ontspannende wandeling.

De Drie Steden

De Drie Steden is de overkoepelende naam voor de drie versterkte steden Cospicua, Senglea en Vittoriosa. De steden worden samen omringd door grote verdedigingswallen, de zogenaamde Cottonera Lines. Deze werden in de 17e eeuw gebouwd door de Ridders.

Dingli Cliffs

Megalithische tempelpracht

De megalithische tempels van Malta zijn wereldberoemd: ouder dan de Egyptische piramides en ouder dan Stonehenge vormen ze een unieke bezienswaardigheid op de Maltese eilanden. Aan de zuidkust van Malta zijn er 2 megalithische tempels te vinden: de bouwwerken van Hagar Qim en Mnajdra.

Sliema

Op slechts enkele kilometers van Valletta ligt Sliema. Sliema bevindt zich op een brede landtong en was oorspronkelijk het zomerresort voor de mensen uit Valletta. Nu bevinden zich hier vele hotspots, talrijke winkels, trendy restaurants en een moderne boulevard. Vlak naast Sliema ligt St. Julian’s/Paceville met zijn bruisende uitgaansleven.

Hagar Qim

Golden Beach

Gekend als een van de mooiste stranden van Malta. Het water is, zoals overal rond Malta, erg helder en het zand is, zoals de naam het aangeeft, goudgeel van kleur.

Golden Beach

Blue Grotto

Nog een geschenk van de natuur is de Blue Grotto. De zee heeft de natuurlijke grotten uitgesleten in het zachte kalksteen. Omdat het water de zon zo helder weerkaatst, schitteren de grotten als het ware in het licht. U kunt de Blue Grotto aanschouwen vanop het uitkijkpunt bovenaan de rots, maar het is uiteraard ook een optie om erdoor te varen per boot.

Gozo, het charmante zustereiland

Naast het hoofdeiland Malta, telt de Maltese archipel nog 2 andere bewoonde eilanden: Gozo & Comino. Gozo is het tweede eiland van het land Malta. De charme van dit eiland is al duidelijk van zodra u van de boot stapt. Na 25 min. varen vanuit Malta ontdekt u dit eiland: drie keer zo klein, beduidend groener en landelijker. Het eiland ademt een opvallend rustiger levensritme dan het zustereiland.

Blue Grotto

Comino, een paradijsje tussen Malta en Gozo

Comino is het kleinste eiland van de Maltese archipel. Er woont maar één gezin op het eiland, dat leeft van de landbouw en van het enige hotel dat dit eiland rijk is, Comino hotel. Het eiland dankt haar naam aan het woord ‘komijn’ (cuminum cyminum), een kruid dat nog steeds op het eiland groeit en het eiland in de lente haar kenmerkende geur geeft.

Gozo