x
Advies nodig?

Bel 09 248 67 06
Maandag - vrijdag: 9u-19u
Zaterdag: 9u30-16u30

Gelieve dit formulier enkel te gebruiken voor technische problemen. Voor alle vragen omtrent reservaties kunt u terecht bij onze klantendienst

Wij zijn er voor u

09 / 248 67 06
Elke werkdag van 9u tot 19u.
Zaterdag van 9u30 tot 16u30.

Dubai - Palmeilanden

Wie Dubai zegt, denkt waarschijnlijk spontaan aan Palm Jumeirah, het kunstmatige schiereiland in de vorm van een palmboom. Het palmeiland is 5 km op 5 km groot en de totale oppervlakte is vergelijkbaar met meer dan 800 voetbalvelden. Tesamen met de Chinese Muur is het palmproject het enige menselijke bouwwerk dat vanuit de ruimte zichtbaar is met het blote oog.

Op het palmeiland bevinden zich 2000 appartementen, 1500 villa’s en talrijke jachthavens, stranden, restaurants & luxueuze hotels. Het meest bekende hotel is zonder twijfel Atlantis The Palm en bevindt zich, net als de overige hotels, op de buitenste ring rondom de ‘palmtakken’. De villa’s bevinden zich op de bladeren zelf, terwijl de appartementen te vinden zijn op de stam van de palm. 

Dankzij het palmeiland is de kustlijn van Dubai met maar liefst 72 km toegenomen. Wie een bezoekje wil brengen aan het Atlantis the Palm hotel, dat trouwens volledig in het thema van de verloren stad staat, kan dit met de monorail doen. 

Naast het hotel is Aquaventure te vinden: een van de grootste waterpretparken van het Midden-Oosten. Hier kunt u via een 75 m hoge glijbaan door een zwembad van haaien glijden. Voor hotelgasten van Atlantis the Palm is de toegang tot het waterpretpark trouwens gratis. 

Droomt u ervan om eens met dolfijnen te zwemmen? Dan mag een bezoek aan Dolphin Bay, nabij Aquaventure, niet ontbreken.

Dubai – Jumeirah Beach, The Walk, Dubai Marina

Langs de kustlijn van Dubai bevinden zich maar liefst 12 stranden, grotendeels openbaar toegankelijk. De meeste stranden zijn gelegen tussen Dubai Creek en de nieuwe jachthaven Dubai Marina in het zuiden van Dubai. 

Een van de gekendste stranden is Jumeirah Beach. Het Jumeirah Beach Park is een afgesloten strandpark van maar liefst 130.000 m² met een prachtig breed witzandstrand en vele mooie tuinen. Ook wereldberoemd is het Jumeirah Beach Hotel. Dit hotel, in de vorm van een brekende golf, behoort tot een van de meest iconische bouwwerken in Dubai.

Iets verder bevindt zich Dubai Marina, de kunstmatig aangelegde jachthaven die omgeven is door een leuke wandelboulevard, The Walk. Het is ook in deze buurt dat de talrijke expats wonen. De vele wolkenkrabbers, luxueuze hotels, winkels, restaurantjes en terrasjes rondom het water zorgen voor een leuke sfeer die u zeker eens moet geproefd hebben. Ook voor autoliefhebbers is dit de ideale plaats om exclusieve wagens als Ferrari’s, Lamborghini’s en Bentley’s te spotten.

Dubai – Burj Al Arab, Madinat Jumeirah, Deira Creekside

Het enige 7-sterrenhotel ter wereld, de Burj Al Arab, bevindt zich in Dubai op een kunstmatig eiland. Het iconische gebouw is opgetrokken in de vorm van een zeil van een dhow, een Arabisch zeilschip. Dankzij de lange toegangsbrug en de ligging in zee is de privacy van de hotelgasten verzekerd. Het hotel zou zó duur uitgevallen zijn dat het gedurende 400 jaar volgeboekt moet zijn om ooit rendabel te kunnen zijn. 

De Burj Al Arab heeft de hoogste atriumhal ter wereld, zo zou het Vrijheidsbeeld in de lobby passen. Het interieur van dit unieke hotel is druk versierd: meer dan 1500 m² 24-karaats bladgoud, 25.000 m² marmer, verschillende fonteinen... 

Het Al Mahara restaurant (dat via een gesimuleerde onderzeese reis wordt bereikt) is voorzien van een zeeaquarium dat meer dan 1 miljoen liter water bevat. De wand van het aquarium is 18 cm breed.

In de omgeving van de Burj Al Arab vind je Souk Madinat: een van de mooiste winkelcentra van Dubai. Opgetrokken in traditionele Arabische stijl, maakt dit shoppingcomplex uit van het Madinat Jumeirah complex, met verschillende luxehotels, restaurants en bars. 

Door de unieke ligging van Madinat Jumeirah heb je op verschillende plaatsen een prachtig uitzicht op de Burj Al Arab. Samen met de schitterende Arabische stijl van Souk Madinat zorgt dit voor een prachtig uitzicht. Vooral bij zonsondergang is dit echt magisch! 

De Dubai Creek stroomt tussen Bur Dubai en Deira. Op deze plaats begon meer dan een eeuw geleden de handel met de buitenwereld. Neem zeker eens een traditionele watertaxi, een abra. Deira ligt ten noorden van de Dubai Creek en is een van de oudste delen van Dubai. Hier vindt u vele kleurrijke, authentieke soeks, zoals de goudsoeks, kruidenmarkten,…

Dubai – Burj Khalifa & shopping

De Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld met een hoogte van 829,84 meter, is te vinden in Downtown Dubai, aan de oevers van de Dubai Fountain Lake en naast het grootste winkelcentrum ter wereld, de Dubai Mall. Geniet via het observatieplatform ‘At the Top’ op de 124e verdieping van een 360° uitzicht over Dubai & de Arabische golf. Of u nu overdag of ‘s avonds een bezoekje plant, de ervaring is sowieso picture-perfect! 

Ook een ervaring op zich: het bijwonen van de grootste fonteinenshow ter wereld aan Dubai Fontain Lake. Hier vergaapt u zich aan de dansende fonteinen met gesynchroniseerde muziek. De avondshows zijn te zien tussen 18:00 en 23:00, om het halfuur.

Onze Pegase tip?

Een wonderlijke manier om de fonteinenshows een volledige avond van heel nabij te ontdekken is het reserveren van diner in het Thais restaurant van het hotel The Palace Downtown. Vanop het terras, dat zich bóven de Dubai Fountain Lake bevindt, heeft u een uitzonderlijk eerste rijzicht.

Het grootste shopping paradijs ter wereld? Dat moet Dubai zijn! De Dubai Mall bevindt zich in het bruisende centrum van Dubai. Hier verdwaalt u letterlijk tussen de 1.200 winkels en de 100 miljoen jaarlijkse bezoekers. Alle grote namen en merken zijn er vertegenwoordigd, maar vergis u niet: het gaat niet enkel over shoppen. Wat dacht u van een immense aquarium, een schaatsbaan met olympische afmetingen, een cinema met 24 zalen, de talrijke restaurantjes, food courts en terrassen,… Hiernaast is ook de Mall of the Emirates wereldberoemd: dit winkelcentrum bevindt zich iets meer ten zuiden van Dubai Downtown en telt naast meer dan 700 winkels en honderden eetgelegenheden ook een indoor skibaan.

Met Pegase naar Dubai

Ibis Al Barsha

Ibis Al Barsha

***

Dubai

5 nacht(en)

Logies / ontbijt

20/08

Vanaf

€ 95

/persoon

Ibis Al Barsha
Two Seasons Hotel & Apartments (ex-Gloria Hotel)

Two Seasons Hotel & Apartments (ex-Gloria Hotel)

****

Dubai

5 nacht(en)

Logies / ontbijt

19/08

Vanaf

€ 125

/persoon

Two Seasons Hotel & Apartments (ex-Gloria Hotel)
Mövenpick Ibn Battuta Gate

Mövenpick Ibn Battuta Gate

*****

Dubai

5 nacht(en)

Logies / ontbijt

19/08

Vanaf

€ 190

/persoon

Mövenpick Ibn Battuta Gate

Meer hotels »

Meer hotels »